Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”Sennheiser”? Monille studioalan ihmisille varmasti MD 421-mikrofoni tai ”haulikko”mikrofonit. Muusikoille tutuinta lienee Evolution-mikrofonisarja. Kotikäyttäjille Sennheiser merkitsee ennen kaikkea kuulokkeita, ja teatteri- ja elokuvaväelle taas arkipäivää ovat ”Senkun langattomat”. Mutta yksi asia yhdistää varmasti kaikkia Sennheiser-merkkiin liittyviä mielleyhtymiä, ja tuo asia on se kuuluisa saksalainen laatu.

Harva merkki on säilyttänyt asemansa audiomarkkinoilla yhtä vankkumattomana läpi vuosikymmenien kuin Sennheiser. Samaan aikaan kun toinen toistaan ”mullistavampia” tuoteuutuuksia tulee (ja menee), Sennheiser keskittyy pitkäjänteisesti siihen minkä parhaiten osaa, eli kehittämään ja valmistamaan luotettavia ja tinkimättömän laadukkaita audiotuotteita ammattilaisille ja vaativille kotikäyttäjille.
 

 
Evolution
 
Sennheiser keikkalavoilla
Sennheiser´in Evolution™-sarja on nimetty osuvasti. Tämä muusikoille tarkoitettu mikrofoni- ja korvamonitorisarja ei nimittäin syntynyt hetkessä, vaan on tulos perinpohjaisesta tutkimuksesta ja pitkäaikaisesta yhteistyöstä jatkuvasti esiintyvien huippumuusikoiden kanssa. Koskaan aiemmin eivät laatu, kestävyys ja edullinen hinta ole kohdanneet tällä tavalla. Mukana on sekä langallisia että langattomia mikrofoneja, monitorikuulokkeita ja langaton korvamonitorijärjestelmä. Ja kuten tarkkasilmäiset voivat huomata, löytyy kaikista Evolution™-tuotteista teksti ”Made in Germany”. Ainutlaatuinen, huippuunsa automatisoitu tuotantotekniikka mahdollisti korkean laadun, erittäin kilpailukykyisen hintatason ja sen, että tuotantoa ei tarvinnut siirtää halpatuotantomaihin.
 
Mikrofonit
Kuulokkeet
 
Sennheiser studiossa
Sennheiser-studiomikrofonien mainetta voidaan hyvällä syyllä sanoa legendaariseksi. Todella harvassa ovat ne studiot, joista ei löydy ainakin muutamaa MD-421:stä tai pienikalvoista ”Senkku-konkkaa”. Viime vuosina myös Evolution™-sarjan rumpumikit ja muut dynaamiset mikit ovat useiden testivoittojen siivittäminä löytäneet tiensä
itseään kunnioittaviin äänitysstudioihin. Aivan oma lukunsa ovat tietysti Sennheiser´in tytärmerkin Neumannin kondensaattorimikrofonit, joista löydät enemmän tietoa näiden sivujen Neumann-osiosta.
Mikrofonien ohella todelliseksi studiostandardiksi ovat muodostuneet Sennheiser-kuulokkeet, joita ilman moni huippumiksaaja ei yksinkertaisesti suostu työskentelemään.
 

Mikrofonit
Langattoma
Kuulokkeet

 
Sennheiser ”on the air”

Suora radio- tai TV-lähetys jos mikä on haaste laitevalmistajille. Laitteiden laatu ja luotettavuus on ehdoton vaatimus. Laitteiden on toimittava sataprosenttisesti. Juuri siksi Sennheiser-mikrofonit, langattomat radiotaajuuksilla toimivat mikrofoni- ja reportterilaitteistot, monitorointikuulokkeet sekä headsetit ovat vakiinnuttaneet asemansa ykköstyökaluina broadcast-maailmassa. Tuleepa lähetys sitten studiolamppujen loisteesta, jäähallista tai keskeltä metsää suunnistusreitin varrelta, Sennheiser pitää huolen siitä että ääniaallot löytävät tiensä ”kentältä” koteihin.
 

Langattomat
 
Sennheiser parrasvaloissa
Nykyaikainen teatteriyleisö on todella vaativaa, sillä elokuvat kaikkine digi-hienouksineen ovat nostaneet yleisön vaatimukset pilviin myös elävien esitysten kohdalla. Suomessakin on viime vuosina totuttu mega-tuotantoihin, joissa tekniikka näyttelee suurta osaa niin lavaste-, valo- kuin äänipuolellakin. Tällaisia projekteja olisi mahdoton toteuttaa ilman toimivaa langatonta mikrofonitekniikkaa. Siksi Sennheiser onkin noussut teattereiden ehdottomaksi wireless-suosikiksi.

Langaton mikrofonitekniikka on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei huomaa. Soundin täytyy olla luonnollinen, ääni ei saa katkeilla ja kanavien tulee olla häiriöttömiä laajoissakin systeemeissä. Sennheiser´in RF-systeemit ovat tästä hyvä esimerkki. Ei ole sattumaa, että suurin koskaan Suomessa toteutettu ulkoteatterituotanto, Paavo Nurmi-ooppera, toteutettiin juuri Sennheiser´in RF-järjestelmällä.
 
Kuulokkeet
 
Sennheiser kodeissa ja kaduilla
Monet testimenestykset ja ylistävät artikkelit alan lehdistössä kertovat omaa kieltään siitä, että Sennheiser-kuulokkeet ovat todellinen hifistin unelma. Esimerkiksi Euroopan suurimman hifi-lehden ”Audion” lukijat ovat jo kolmasti peräkkäin valinneet Sennheiser´in HD 600 Avantgarden maailman parhaiksi langallisiksi kuulokkeiksi. Mutta todellisen soundipuristin ohella laadukasta kuulokesoundia kaipaavat myös tavalliset katujen tallaajat ja ”rullaajat”. Sennheiser´in laajasta kuulokemallistosta löytyy oikeat luurit niin hifistin, popparin kuin hopparinkin korville. Oma lukunsa ovat Sennheiser´in langattomat kuulokkeet, jotka ovat kulkeneet testivoitosta toiseen niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
 
Mikrofonit
Langattomat
 
Sennheiser valkokankaalla
Sennheiser on vuosikymmenien ajan ollut erottamaton osa Hollywoodin ja koko maailman elokuvatuotantoa, sillä dialogin äänityksessä käytetyt haulikkomikrofonit ovat yksi Sennheiser´in tunnetuimmista tuoteryhmistä. Mutta muutoksen tuulet ovat alkaneet puhaltaa tälläkin saralla. Yhä useampi elokuvatuotanto toteutetaan nykypäivinä langatonta mikrofonitekniikkaa hyödyntäen. Sennheiser on vuosikausia ollut langattomien teatterijärjestelmien edelläkävijä, ja niinpä onkin luonnollista, että siitä on tullut selkeä ykkönen myös elokuvaäänityksessä. Sennheiser-langattomien takuuvarma luotettavuus takaa sen, etteivät maagiset hetket kameran edessä mene hukkaan ääniongelmien takia.
 
Konferenssisysteemit
Langattomat
Audiologia
 
Sennheiser konferenssihalleissa ja museoissa
Toimiva äänentoisto on elintärkeä osa kokous- ja konferenssitapahtumia. Sennheiser´in konferenssisysteemit takaavat sanoman perillemenon. Tarjolla on sekä suuria kiinteitä systeemejä että pienempiä siirrettäviä laitteistoja. Molemmat ovat luotettavia, helppokäyttöisiä ja puheselkeydeltään erinomaisia.

Selkeä puhetoisto on tärkeä asia myös museoissa ja näyttelyissä. Sennheiser´in infrapuna- ja radiotaajuuksilla toimivien laitteistojen avulla suurtenkin ryhmien opastaminen sujuu ongelmitta, yhdellä tai useammalla kielellä.
Ja tietysti langattomasti.

Erilaiset kulttuuritapahtumat kuten teatteriesitykset ovat hankalia tilanteita heikosta kuulosta kärsiville, sillä perinteinen kuulokojekin vahvistaa varsinaisen lavaäänen lisäksi myös muuta ympäröivää melua. Tästä syystä monissa maailman suurissa teattereissa, kulttuuritaloissa ja kirkoissa on käytössä Sennheiser´in langaton, infrapuna-äänensiirtotekniikkaan perustuva kuuntelujärjestelmä, joka auttaa myös kuulovammaisia ihmisiä saamaan kulttuurikokemuksesta kaiken irti.
 
Medi@coustics
 
Sennheiser virtuaalimaailmassa
Tämän päivän kotitietokoneet ovat yhä enemmän multimediakeskuksia, joissa äänimaailma näyttelee grafiikan ohella merkittävää osaa. Sennheiser´in medi@coustics-sarjan kuulokkeet, mikrofonit ja headsetit on optimoitu nimenomaan PC-työskentelyyn. Ne soveltuvat loistavasti jatkuvaan päivittäiseen käyttöön kuten esim. toimistotyöhön tai vaikkapa vastaanottovirkailijalle, mutta yhtä hyvin ne puoltavat paikkaansa myös kotona kiihkeässä pelisessiossa.
 
Headsetit
NoiseGrad
 
Sennheiser siivillä
Lentokone on paikka, jossa tekniikka ei saa reistailla. Ja tämä koskee myös äänitekniikkaa. Juuri tästä syystä yli 120 lentoyhtiötä ja lukemattomat yksityiset pilotit ympäri maailmaa käyttävät Sennheiser´in pilotti-headsettejä, joiden luotettavuus ja toiston selkeys on omaa luokkaansa. Sennheiser-kuulokkeet ovat lunastaneet laadullaan ja mukavuudellaan suosikin aseman myös matkustamoissa.

NoiseGard™ on Sennheiser´in kuulokkeisiinsa kehittämä erittäin tehokas aktiivinen melunpoistosysteemi, joka suojaa lentäjiä kuulovaurioilta ja tarjoaa jumbojettien matkustajille rauhallisen matkustuselämyksen. Usein Sennheiser NoiseGard™-kuulokkeet kuuluvat etenkin bisnesluokkien standardivarustukseen, mutta ahkera matkustelija voi ostaa NoiseGard-”siviiliversion” omakseen myös radioliikkeistä.
 
Sennheiserin kotisivu